субота, 17. август 2019.

ГУБИТЕ СЕ ГАДОВИ!



Нестор Тиханович-Савицки (1866 - 1917), руски монархиста, трговац, власник музичке продавнице у Астракхану.
Током револуције 1905-1907 организовао је у Астрахану руски народ да се одупире револуционарним бандама и либералном масонском подземљу. Створио је и усмеравао у Астрахану једаан од најутицајнијих црностотинашких одбора Савеза Руског Народа у Русији, који је касније преобразован у Астракхану у Народни Монархистички Савез.
Активности Тихановича наишле су на велику подршку Астраханаца. Да би се борили против револуционарних бандита и јудео-масонских агитатора створена су националне удружења, која су уливала страх и трепет револуционарима, непријатељима Цара и Русије. Тиханович је био издавач и уредник новине „Руска истина“. Био је организатор многих сверуских монархистичких скупова и конгреса.
Пре револуције 1917. године, био је један од најактивнијих вођа патриотског самодржавног покрета.
Предлагао је цару конкретне програме деловања, како би се угушила револуционарна пошаст: наоружавање патриота, хапшење руководиоца револуционарне и либерално-масонске илегале, заузимање од стране војске и наоружаног руског народа свих главних тргова, јавних установа градова, стављање под наоружану стражу свих државних установа, парламента, министарства, поште, железнице, универзитета.. 30. децембра 1916. Тихановича је примила царица Александра коју је замолио да упозори цара Николаја II о припремљеној завери, молећи их да прихвате његов програм мера против завереника (предајући њихов тачан списак) и да се распуштањем скупштене уведе диктатура све до краја рата. На несрећу Цар, иако и сувише попустљив, и да је хтео, више није имао полуге власти у својим рукама због велиздаје која је дошла из његовог најближег окружења. На јесен 1917. Нестор Тиханович је зверски измрцварен и убијен од стране јудео-бољшевика на Кавказу.


Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара