петак, 3. новембар 2017.

ВЕЧЕ СРПСКО-НЕМАЧКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА У ЦАРОСТАВНИКУ


У клубу Цароставник уприличен је посебан догађај, срдачан пријатељски сусрет српских и немачких националних прегалаца у циљу покретања братске сарадње на пољу заједничке антиглобалистичке борбе за очувања суверенитета и идентитета европских нација.
Угледни гости, немачки националисти из Национал-демократске партије Немачке (NPD), гг. Удо Фојгт  (Udo Voigt) и Тростен Хејзе (Thorsten Heise) са супругом, угошћени су од стране епископа Акакија и групе српских националиста проф. Зорана Буљугића (Геополитика), Марка Димитријевића (Србска Акција) и осталих.


За време свечане вечере (посне због петка), владика Акакије је произнео поздравну здравицу у којој је навео неопходнст сарадње свих европских националиста који стоје на бранику хришћанске Европе, као и суштинску важност метафизичког, односно духовног аспекта антиглобалистичке борбе у одбрани суверенитета и идентитета европских нација. Тај метафизички аспекат се садржи у борби између Светла и таме, Добра и зла, Христа против Сатане. У том контексту, европски националисти морају бити Христови војници. Појаснио је још и становиште нације, тј. народног бића као органске заједнице састављене из народног тела и народне душе, подсећајући на хришћанске римско-византијске тековине државног уређења симфоније власти владара и цркве која је била неодвојиви и веома утицајни део државе и друштва коју симболично изображава византијски и немањићки двоглави орао.  Од Француске револуције па на овамо, наставио је владика своје образлагање гостима из Немачке, цркву насилно удаљују од државе и та тендеција води ка потпуној декаденцији и разврату друштва, одумирању народне душе и ка неизбежном крају хришћанске цивилизације и њених узвишених вредности без којих ће Европа и њене нације бити коначно поражене од сила таме. И на крају, владика је подвукао, да се зло без Божије помоћи не може нити одагнати нити победити, а Божије помоћи нема без цркве. На несрећу, западне цркве су отпале од истинског хришћанства и европским нацијама не могу предати Божанску помоћ која се може добити само у истинској Цркви која је данас као чуварка благодати оличена у источном хришћанству, Светом Православљу. Своју здравицу, владика је завршио поздравом са три спојена прста: GOTT MIT UNS!


Здравице су узвратили и гости који су исказали своју захвалност на указаном гостопримству и радост што су међу србима нашли истомишљенике и стекли нове другове и саборце са којима деле истоветне ставове везане за политику, геополитику, религију, окупацију наших нација и заједничке непријатеље. Један од главних закључака био је констатација да наше нације више не смеју никада међусобно ратовати, него се требају ујединити против заједничког непријатеља глобалистичких сила зла.
Вече српско-немачког пријатељства обогатиле су струне српских гусала уз јуначке епове које је пред уваженим гостима извео гуслар Дане Баста.

Као закључак, понуђена је активна међусобна сарадња која ће отпочети узвраћањем посете делегације спрских националиста у Немачку и организовање предавања о православљу коју би требао пред немачким националистима да одржи преосвећени епископ Акакије.
После вечере разговори и опуштено дружење трајали су до позне ноћи.


  
Епископ Акакије је гостима из Немачке на успомену уручио посебне поклоне, православне посребрене крстове.

Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара