О НАШЕМ КЛУБУ

КОНТРАРЕВОЛУЦИЈА У АКЦИЈИ

Монархистички клуб љубитеља истинских вредности ЦАРОСТАВНИК посвећен је монархистичком, контрареволуционарном друштвено - политичком, духовном и културно - просветном прегалаштву (активизму).

ЦАРОСТАВНИК, поред клупске читаонице са широким избором духовних, историјских, монархистичких, родољубивих, друштвено - политичких као и класичних дела књижевности, уприличава на исте теме предавања, трибине, курсеве, промоције, камерне концерте, радионице, дружења и томе слично које попут зелене благосенолиствене оазе у свеокружујућој урбаној пустињи супкултуре, секуларистичког либералног смећа, бљутаве (мало)грађанштине и лажних вреДНОсти пружа сваком посетиоцу пријатно уточиште свијено у истинске вековечне и староставне вредности светосавског српства.

Свети владика Николај Жички дефинисао је те вредности као својеврсно српско свето тројство:

ТРИ НАЈВЕЋЕ ВРЕДНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА:


Прва је вредност БОГ

Друга је вредност КРАЉ 

Трећа је вредност ДОМ
дакле,
ВЕРА, ТРАДИЦИЈА, РОДОЉУБЉЕ

КЛУБ ЈЕ ЗА ПОСЕТИОЦЕ КОЈИ НИСУ ЧЛАНОВИ, 
ОТВОРЕН СВАКОГ ЧЕТВРТКА ОД 18 ДО 22ч 

Идеолошка основа цароставничког монархизма је ПРАВОСЛАВЉЕ. Као верна чеда Светосавске Цркве не можемо а да не приметимо да је у наше несрећно  време православље нападнуто сергијанистичко-екуменистичком апостасијом која као владајућа доктрина, већ деценијама доминира православним црквама. Православни хришћани, антиекуменисти на ову појаву апостасије реаговали су на различите начине. Клуб Цароставник заступа строгу антиекуменистичку и антисергијанску позицију али не улази у анализу ко је од антиекумениста на апостасију реаговао правилно, а ко не. Клуб Цароставник није опредељен, нити коме од чланова намеће, било коју постојећу српску православну црквену јурисдикцију, већ сматра за дужност, да сви монархистичко-контрареволуционарни прегаоци и борци, треба да негују и подстичу братску сарадњу свих монархиста, светосаваца, православних хришћана – АНТИЕКУМЕНИСТА, било које деноминације српског православља, било да су они чланови Београдске патријашије (манастир Рукумија и њима сличне групе окупљене око антиекуменистичких свештенослужитеља), Српске ИПЦ (еп. Акакије), ЕРП у егзилу (еп. Артемије), следбеници групе монаха Антонија Давидовића или групе архимандрита Никодима Богосављевића. Сви ови субјекти преко разноврсних начина антиекуменистичке и антисергијанске борбе, чине јединствени монархистички корпус, супротстављен свејереси екуменизма који само кроз братску сарадњу и заједнички координисани рад може представљати одлучујући залог успеха свештене борбе за ослобођење Српства од јудеомасонске комуно-демонократске окупације, чији религиозни израз представљају јерес екуменизма и издаја Цркве - сергијанизам.

Крсна слава Цароставника је Свети Данило II архиепископ српски, кога Православна Црква прославља 20. децембра по православном, односно 2. јануара по грађанском календару.

Славска икона светог Данила II архиепископа српског,
састављача књиге Цароставник


САВРЕМЕНИ ИЗРАЗ 
НЕПРОЛАЗНИХ ВРЕДНОСТИ СТАРИНЕ

ОЛТАР ЗА БОГА И ПРЕСТО ЗА КРАЉА,
ТО ЈЕ НАША ОТАЏБИНА! 


Од 2016. године

4 коментара:

 1. трећа вриједност је ГОСПОДАР ДОМА - ДОМАЋИН јер без њега нема ни дома ни породице...ПАТРИЈАРАХАТ драги моји немојте да вас буде стид то јасно и гласно да напишете

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Када се као трећа вредност српског народа наводи дом, односно, породица, у контексту прве две вредности апсолутно се подразумева да је глава треће вредности домаћин, по оној старој народној: Бог у васиони, краљ у држави и домаћин у дому и породици.

   Избриши
 2. Па онда тако треба и да пише ДОМАЋИН а не ДОМ...као што сте написали БОГ а не ЦАРСТВО НЕБЕСКО и КРАЉ а не КРАЉЕВСТВО...

  ОдговориИзбриши
 3. У питању је цитат светог владике Николаја.

  ОдговориИзбриши