недеља, 16. фебруар 2020.

ПЕТИЦИЈА "ПОДИГНИМО СПОМЕНИК НЕДИЋУ"


Данас, код Теразијске чесме, активисти клуба Цароставник и Србске акције,са већ препознатљивим „недићевским“ промо пултом, отпочели су овогодишњу сезону акције потписивања петиције за подизање споменика ђенералу Недићу и упознавања јавности са ликом и делом једног од најзначајнијих нововековних српских великана и владара.
Клуб Цароставник и Србска акција у јуну месецу 2017. покренули су иницијативу за подизање спомен-обележја ђенералу Милану Недићу на подручју града Београда, и то на територији градске општине Земун – у Земунском парку, који је пре 1945. године припадао породици Недић. Овакав чин био би симболичан начин на који би србска престоница и србски народ признали заслугу и величину бесмртног Ђенерала и његовог спасоносног подухвата. Услед немогућности да исти сакрију, мрзитељи и клеветници великог Милана Недића и даље папагајски понављају како је он био сарадник окупатора те због тога мора бити третиран као злочинац. Ми им на то одговарамо: констатовање чињенице да је био сарадник није довољно. Подједнако су важни одговори на питања: како је сарађивао, због чега и шта би се догодило са србским народом да те сарадње није било?
Заслуга Ђенерала јесте и у идеолошком наслеђу његове Владе народног спаса и скоро читаве тадашње србске елите која је изабрала србски пут бескомпромисне борбе и против комунизма и против капитализма. Дакле, против бољшевичке и против америчке хегемоније, које су припретиле да и са истока и са запада своје пипке прошире на балканско тло, због чега је србски народ увучен у крвави ратни обрачун и у њему изгубио процентуално највише становништва у највиталнијем животном добу, у односу на све остале европске народе.
Иако добро знамо какав је однос актуелних властодржаца према лику и делу ђенерала Недића, ми покрећемо ову петицију са вером да ће једног дана њен захтев бити усвојен, те да ће Ђенерал добити споменик у србској престоници. То би била манифестација суштинске рехабилитације, која значи скидање љаге са Ђенерловог имена и дела, те престанак блаћења овог див-јунака од стране комунистичких и мондијалистичких изрода.
Ми, синови Србије, за то ћемо се борити и изборити!
Ова заједничка иницијатива до сада је покренула низ акција сакупљања потписа петиције за подизање споменика ђенаралу Милану Недићу са уличним промо пултовима, као и доста других активности на ту тему, као што су предавања, издавање и дељење брошура које афирмишу лик и дело Милана Недића итд.
Слава Милану Великом!


Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара