субота, 5. фебруар 2022.

СПОМЕН ЗБОР НЕДИЋУ СВЕЋУ - 2022


4. фебруара, на дан мученичке кончине ђенерала Милана Недића, у организацији Цароставника, већ шест година уназад, испред зграде некадашње злогласне ОЗНЕ, са које је од стране комунистичких бандита са трећег спрата бачен и усмрћен ђенерал Милан Недић, одржава се комеморативни скуп "Недићу свећу".

Двориште зграде на углу Кнегиње Љубице и Симине чији је плочник окрварило измучено и усмрћено тело див јунака - мученика Милана Недића, постало је место националног ходочашћа и окупљања.

И ове године, поводом 76. годишњице мучког убиства, окупили смо се на истом месту и достојанствено одали почаст великану српства.

Већ устаљен програм спомен збора "Недећу свећу" ишао је својим уобичајеним током. Полиција је обезбеђивала скуп од евентуалних провокација левичара. Због већег броја окупљених, који се нису могли сместити на простору тротоара, затворен је саобраћај у Симиној улици. Преко озвучења интониране су химне Краљевине Србије (Боже правде) и Недићеве Србије (Ој Србијо мила мати) и присутнима се пригодним словом у славу Милана Недића обратио председник Цароставника г. Лука.

Потом је интонирана корачница СДК "Мртви нисте" коју су сви присутни запевали као један, док је цео простор осветлио пламен бакљи.

И на крају, у молитвеној тишини, формирао се ред за приношење воштаница за покој душе слуге Божијег Милана. Мноштво упаљених свећа спокојно је горело у тихој фебруарској ноћи, разгоревајући код свих присутних огањ заветне ревности да се сећање на Милана Недића никада не угаси и да се његово дело настави.

Памјат чувамо, дело настављамо!

Вечан покој и вечна слава Милану Великом!

Заједничка фотографија присутних чланова Цароставника


Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара