недеља, 6. март 2022.

ЗАПОЧНИМО ДУХОВНИ УСТАНАК

„И пост унесе у мене храброст, за коју не знадох

док бејах наоружан свим светским оружјем.“

Св. Владика Николај

Свима који посте, желимо богоугодан и плодоносан наступајући Велики пост. А онима који не посте, желимо да започну ово надасве важно дело, не само за свој лични духовни препород и спасење већ и за препород и спасење васцелог српства, јер свети отац наш Николај Жички вели: "Нека се свак, ко је српски родољуб, пашти да задобије Царство Небеско, којим се једино може одржати царство земаљско на дуже време".

 

Дакле, борба за отачаство времено, земаљско је јалова ако се паралелно уз њу не води и борба за отачаство вечно, небеско, а ово друго се осваја духовним подвизима од којих је свакако најзначајнији пост. Ову светосавску доктрину потврђују речи светог честитог кнеза Лазара Косовског, које уједно представљају и светолазаревски завет: Земаљско је за малена царство, а небеско увек и довека“.

Такође, наше непријатеље, који су упрегнути у јарам сатански, и на чијој страни невидљиво војују демонксе силе, не можемо победити без овог надасве моћног оружја, јер је Господ наш рекао да се “овај род” (безбожне окупационе власти и силе таме којима они служе) “изгони само постом и молитвом” (Мт. 17, 21).

Нека овај пост буде духовни устанак нашег поробљеног духа над тиранијом тела (материјализмом). А знајте, да без успешно спроведеног духовног устанка, никада неће успети ни онај земаљски, устанак за ослобођење нашег христољубивог српства од окупације христоборне јудеомасонске тираније.

ЖИВИ ТАКО КАО ДА ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ СПАСЕЊЕ СРБИЈЕ! ЗА БОГА И КРАЉА!


Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара