петак, 8. март 2019.

ТРИБИНА "ПРИСИЛНА ВАКЦИНАЦИЈА - АГЕНДА НСП"



Трибина „ Присилна вакцинација - агенда НСП; Одбрана деце и породице - по Богу и праву РС!“
14.март 2019.год
Kлуб „Цароставник“, у 19ч.
Учесници:
Милорад Михаиловић, адвокат
Александар Шуклетовић, адвокат
Драгана Баша, модератор трибине, представник удружења „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“
ПРАВНИ ПРИСТУП РЕШЕЊУ ПРОБЛЕМА ПРИСИЛНЕ ВАKЦИНАЦИЈЕ:
Родитељи у Србији се последњих година  суочавају са све јачим притисцима државе на њихове породице.
На удару су превасходно они који су одлучили да своју децу не подвргну вакцинама чију сигурност нико не гарантује нити преузима одговорност за њихове негативне последице.
Kако би обезбедили већу стопу процепљености деце и одужили дуг својим газдама, плаћени фармако-вакцинашки одред у Србији од 2015.год заоштрава своју кампању застрашивања родитеља изменом низа законских прописа, појачавањем репресија и казнене политике према непослушним „антивакцинашима“ (како подругљиво у главнотоковским медијима зову присталице родитељског  покрета за слободу избора и информисану одлуку о вакцинацији).
Са тим циљем, прво су уведене високе новчане казне за одбијање вакцинације и забране уписа невакцинисане деце у вртиће и школе. Затим је 2018.године ускраћено право мајкама на „родитељски додатак“, а ових дана је најављено и усвајање нацрта Закона о дечијим правима по коме је невакцинација деце сведена под „медицинско занемаривање“ због чега се спекулише о могућем одузимању права на старатељство биолошким родитељима.
Удружење „ГИ за необавезну вакцинацију“, од 2015. год. (када је регистровано),  окупља родитеље деце која су имала негативне последице вакцинације и грађане који се залажу за право избора и информисану одлуку о овом компромитованом медицинском поступку. Организује трибине и стручне скупове и указује јавности на медицинске и правне аспекте неуставности и неетичности законске обавезе вакцинације у Србији. Са својим правним тимом, поднели су неколико иницијатива за оцену уставности Закона о заштити становништва од заразних болести и тужбу Европском суду за људска права у Сразбуру. Обраћали су се свим надлежним институцијама здравља – Министарству, Торлаку, Батуту, АЛИМС-у, а 2017. поднели Скупштини РС и свим посланичким групама, Предлог измена спорних чланова ЗаконаЗСОЗБ на који нико од актуелних представника власти ни опозиције није нашао за сходно да реагује.
Свесни своје одбачености од државе за чије се управљање конци вуку из вана са циљем разбијања институције хришћанске породице, родитељи као први и једини зид одбране своје деце од пошасти глобализма, неће престати да се свим расположивим средствима и уз Божју помоћ, боре за своју и слободу својих потомака.
Због тога је адвокатски тим удружења разрадио стратегију родитељске правне „само“одбране од репресивног и дискриминаторског закона, о чему ће говорити 14. марта у клубу „Цароставник“, са почетком у 19ч.

Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара