ОСНОВНО О НАМА


КОНТРАРЕВОЛУЦИЈА У АКЦИЈИ

ЦАРОСТАВНИК је удружење монархиста антидемократског, антипарламентарног тока. ЦАРОСТАВНИК је авангарда национал-монархистичке контрареволуције и рестаурације самодржавне православне краљевине.
ЦАРОСТАВНИК је антипод капиталистичко-комунистичке демократије, либерализма и грађанизма. 
ЦАРОСТАВНИК је савремени израз непролазних вредности старине.

ЦАРОСТАВНИК је посвећен монархистичком, контрареволуционарном друштвено - политичком просветном прегалаштву у циљу успостављања Трећег српског краљевства.

ЦАРОСТАВНИК, поред клупске читаонице са широким избором духовних, историјских, монархистичких, родољубивих, друштвено - политичких као и класичних дела књижевности, уприличава на исте теме предавања, трибине, курсеве, промоције, камерне концерте, радионице, дружења и томе слично, које попут благосенолиствене оазе у свеокружујућој урбаној пустињи жидовског материјализма, поткултуре, секуларистичког либералног смећа, дегенерисане (мало)грађанштине и изопачених нововреДНОсти пружа сваком посетиоцу пријатно уточиште свијено у монархистичко гнездо вековечних и староставних вредности светосавског српства.

Свети владика Николај Жички дефинисао је те вредности као својеврсно српско свето тројство:

ТРИ НАЈВЕЋЕ ВРЕДНОСТИ СРПСКОГ НАРОДА:

Прва је вредност БОГ
Друга је вредност КРАЉ 
Трећа је вредност ДОМ

КО СУ МОНАРХИСТИ ЦАРОСТАВЦИ И ЗА ШТА СЕ БОРЕ? - ОВДЕ

повежите се

Ел. адреса: carostavnik@gmail.com

+  +  +

Крсна слава Цароставника је Свети Данило II архиепископ српски, кога Православна Црква прославља 20. децембра по православном, односно 2. јануара по грађанском календару.

Славска икона светог Данила II архиепископа српског,
састављача књиге Цароставник

Делатност клуба Цароставник одвија се под покровитељством
 преосвећеног епископа АКАКИЈА Утешитељевског - ОВДЕ 


САВРЕМЕНИ ИЗРАЗ 
НЕПРОЛАЗНИХ ВРЕДНОСТИ СТАРИНЕ

ОЛТАР ЗА БОГА И ПРЕСТО ЗА КРАЉА,
ТО ЈЕ НАША ОТАЏБИНА!

ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ
 ТРЕЋЕГ СРПСКОГ КРАЉЕВСТВА! 

КРАЉА НЕ МОЖЕМО ПОВРАТИТИ
АКО СЕ НЕ ВРАТИМО БОГУ!

Цароставник се залаже за успостављање Трећег српског краљевства. То јест, за рестаурацију Краљевства Србије која се надовезује на српски монархистички државотворни континуитет, почев од Првог српског краљевства под којим подразумевамо период започет владавином светог краља Стефана Првовенчаног (1220.), а окончан владавином светог цара Уроша V Нејаког (1371.), па до Другог српског краљевства, започетог владавином првог нововековног српског краља Милана Обреновића (1882.), а окончаног владавином краља Србије Петра I Карађорђевића и краља Црне Горе Николе I Петровића (1918.).

Третье сербское королевство
Das dritte Serbische Königreich
Цароставник

Од 2016. године

4 коментара:

 1. трећа вриједност је ГОСПОДАР ДОМА - ДОМАЋИН јер без њега нема ни дома ни породице...ПАТРИЈАРАХАТ драги моји немојте да вас буде стид то јасно и гласно да напишете

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Када се као трећа вредност српског народа наводи дом, односно, породица, у контексту прве две вредности апсолутно се подразумева да је глава треће вредности домаћин, по оној старој народној: Бог у васиони, краљ у држави и домаћин у дому и породици.

   Избриши
 2. Па онда тако треба и да пише ДОМАЋИН а не ДОМ...као што сте написали БОГ а не ЦАРСТВО НЕБЕСКО и КРАЉ а не КРАЉЕВСТВО...

  ОдговориИзбриши
 3. У питању је цитат светог владике Николаја.

  ОдговориИзбриши

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара