петак, 26. март 2021.

ЦАРОСТАВЦИ У АКЦИЈИ


Цароставничко прикупљање потписа за петицију подизања споменика генералу Милану Недићу се наставља. Одзив Београђана је при сваком изласку на улице, више него добар. Овог пута смо наш промо пулт поставили у улици Краља Милана, у непосредној близини споменика цару – мученику Николају II Романову. Поред отворене подршке доста пролазника се заинтересовало за нашу иницијативу. И овом приликом је подељено мноштво афирмативних књижица о лику и делу Милана Недића.

Клуб Цароставник је у јуну месецу 2017. покренуо иницијативу за подизање спомен-обележја ђенералу Милану Недићу на подручју града Београда, и то на територији градске општине Земун – у Земунском парку, који је пре 1945. године припадао породици Недић. Овакав чин био би симболичан начин на који би српска престоница и српски народ признали заслугу и величину бесмртног Ђенерала и његовог спасоносног подухвата. Услед немогућности да исти сакрију, мрзитељи и клеветници великог Милана Недића и даље папагајски понављају како је он био сарадник окупатора те због тога мора бити третиран као злочинац. Ми им на то одговарамо: констатовање чињенице да је био сарадник није довољно. Подједнако су важни одговори на питања: како је сарађивао, због чега и шта би се догодило са српским народом да те сарадње није било?

Заслуга Ђенерала јесте и у идеолошком наслеђу његове Владе народног спаса и скоро читаве тадашње српске елите која је изабрала српски пут бескомпромисне борбе против два лица једне јудеомасонске медаље - комунизма и капитализма. Дакле, против бољшевичке и против америчке хегемоније, које су припретиле да и са истока и са запада своје пипке прошире на балканско тло, због чега је српски народ увучен у крвави ратни обрачун и у њему изгубио процентуално највише становништва у највиталнијем животном добу, у односу на све остале европске народе.
Иако добро знамо какав је однос актуелних властодржаца према лику и делу ђенерала Недића, ми смо покренули ову петицију са вером да ће једног дана њен захтев бити усвојен, те да ће Ђенерал добити споменик у српској престоници. То би била манифестација суштинске рехабилитације, која значи скидање љаге са Ђенеарловог имена и дела, те престанак блаћења овог див-јунака од стране комунистичких и мондијалистичких изрода.

Ова иницијатива до сада је покренула низ акција сакупљања потписа петиције за подизање споменика ђенералу Милану Недићу са уличним промо пултовима, као и доста других активности на ту тему, као што су предавања, издавање и дељење брошура које афирмишу лик и дело Милана Недића и изнад свега, 4. фебруар, годишњи помен – Недићдан, већ традиционални спомен збор на месту мучког убиства ђенерала, под слоганом „Недићу свећу“.

 


Нема коментара:

Постави коментар

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара