недеља, 7. јун 2020.

ГОДИШЊИЦА СТРАВИЧНОГ РЕГИЦИДА



У организацији клуба Цароставник
ВОШТАНИЦЕ УБИЈЕНОМ БЛАГОВЕРНОМ КРАЉЕВСКОМ ПАРУ ОБРЕНОВИЋА

Поводом годишњице стравичног регицида (1903. год.) којим је уједно извршена мајска револуција и коначна демо(но)кратизација Србије, на дан краљеубиства (ноћ 10 на 11. јуна (28/29. маја по старом календару), у 13.00ч, клуб Цароставник организује СПОМЕН ЗБОР паљење воштаница на месту нечувеног монструозног ритуалног убиства благоверног српског краљевског пара краља Александра и краљице Драгиње Обреновић.

Убиство се десило у порушеном Старом конаку, некадашњој краљевској резиденцији династије Обреновић, која се налазила између старог двора (скупштина града Београда) и новог двора (седиште председника републике), у улици Краља Милана.

На месту Старог конака са чијег балкона је бачен измасакрирани краљевски пар, данас се налази зелена површина са цвећем и фонтаном.

После паљења воштаница учесници СПОМЕН ЗБОРА обићи ће гробове краља Александра и краљице Драгиње Обреновић у крипти храма Светог Марка на Ташмајдану.

Нешто више о краљевском пару Обреновића прочитајте ОВДЕ

2 коментара:

  1. Монструозно;....ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ; Камо среће да су Обреновићи владали, уместо француских масона! Било би много мање црних СРБСКИХ БАРЈАКА!Јесам за МОНАРХИЈУ, али не за Карађорђевиће, који и нису директни потомци ВОЖДА; Није имао деце! Александра К. поштоваоца усташке лезбаће и шока вУЧКа!Упутио је честитке потомку усташког сатника Јура Францетића, Тадићу за хапшење СРБИНА ХЕРОЈА РАТКА МЛАДИЋА!ТО НИЈЕ СРБИН!

    ОдговориИзбриши
  2. Док су Обреновићи владали, Србија је путем мира корачила напред, успостављајући добре односе са свим земљама у свету и стварања савезника! Све су то упропастили комунисти и њихови потомци, неорепубликански гадови! Што се Карађорђевића тиче, било је добрих владара, али је велика мана била стварање наказе од државе 1918. године! Зато у славу, нек је вечна слава династији Обреновић и нек почивају у рајском насељу Божијем, Амин!

    ОдговориИзбриши

Цароставник задржава право не објављивања неумесних коментара